Vintergatan 5b

2001 sändes Vintergatan 5b, en uppföljare till Vintergatan 5a. Den här gången fick tv-tittarna följa Peo, Glen, Mira, Henrik och Irina som gett sig ut i rymden på jakt efter Peos försvunna fru Ulla.

Handling

Peos fru Ulla har mystiskt försvunnit och desperat kontaktar han Mira, Glen och Henrik för att be dem följa med honom ut i rymden för att leta efter henne. I sökandet efter ledtrådar och information i jakten på Ulla försvinner även Mira på Lavaplaneten där hon lämnar ett kryptiskt meddelande efter sig. Under seriens gång besöker besättningen planeterna Lavaplaneten Tjårny, Skogsplaneten Filione, Sandplaneten Bely, Poolplaneten (vars riktiga namn är okänt) och Labbplaneten Karichnivi. De stöter på flera nya karaktärer, bland andra Irina Teresjkova, Gaia och Garsson. I slutet återfinns Mira. Hon är tillfångatagen av de känslokalla rymdvarelserna Fifunerna på Lavaplaneten. Ulla finns dock inte där utan hittas istället, nedfryst i rymdskeppets maskinrum, av Femman.

Besättningen tittade också på en film varje dag och de filmer som visades var bland andra Flickan vid stenbänken, Historiska Tippen, Snobben och Styva linan.

Medverkande I rollerna
Wilson D. Michaels Glen Johnson
Pelle Hanæus Henrik Gjöres, Helge
Philomène Grandin Mira Ardiles
Anders Linder Peo Persson, Kapten Zoom, Melvis
Jonas Sykfont Femman, Garsson, Benke Bengtsson
Ingela Schale Irina Teresjkova, Inkeri
Inga Sarri Gaia
Christina Göransson Ulla

Källor: Svensk mediedatabas, SVT Öppet arkiv, Wikipedia.

Visste du att ...

Vintergatan 5a, Vintergatan 5b och nyinspelat material blev till tv-serien Tillbaka till Vintergatan 2003?

Se även

Läs mer om andra sommarlovsprogram, till exempel Högaffla Hage som sändes året efter Vintergatan 5b.